salmon-fishing-in-veraLaksefiske i Vera er en stor aktivitet som hvert år trekker til seg mange fiskere som trakter etter å trekke storfisken. Alt etter som hvor man føler seg vel, finnes det et stort utvalg av gode fiskeplasser langs elva, og den er i stor grad så vill, at man ikke kan ut med båten. Mesteparten av elveleiet er alluvialt, og verdalen er en klassisk V-dal som byr på bratte elvebredder.

Verdal, som ligger ved Vera sin os, er en vanlig norsk småby som tilbyr det meste av bekvemmeligheter, med handlesenter, supermarked og togforbindelse. Om man reiser etter, og har muligheten for å bli hentet, kan man ta flyet til Værnes, for så å ta toget til Verdal, eller man kan ta nordlandsekspressen fra Oslo, og våkne i Verdal utpå morgen. Tettstedet er også stoppested for flere ekspressbusser fra Oslo.

Reiser man oppover i dalen i omtrent to timers ferd med bil kommer man til demningen og vannkraftverket som har demmet opp store deler av dalføret. Her ifra er det enklere å bruke båt når man skal fiske etter laksen, og det er mulig å bruke motor, selv om en god roer jo er å foretrekke.

Det finnes også diverse tilbud for resten av familien mens far står og drikker øl og fisker, så dersom man har med kone og barn finnes de muligheter for å bli kvitt dem, og slippe unna maset en stund. Stiklestad er en kommune som ligger omtrent en halvtime fra Verdal. Tettstedet er kjent for Slaget på Stiklestad, og det har derfor blitt kjent som arnestedet for det kristne Norge. Derfor finnes det også her tilbud for besøkende. Stedet har en fin cafe og en liten butikk. De fleste besøkende tar en titt på den historiske kirken, eller på det lokale museet som gir det hele en historisk innramming.