ski-tours-across-the-plateauVI er veldig heldige som bor i Norge. Det er nemlig veldig få folk i verden som kan ha så tette og gode bånd til naturen som vi nordmenn. Om man tar steget utenfor døren, er mange av oss allerede ute i naturen, og for det andre, så er ikke veien lang, før man kan benytte seg av skogene, fjellet og havet.

Selv for de som bor i Oslo er det kort vei før man er ute i Nordmarka, eller er ute på holmene i Oslofjorden, hvor man kan bade, fiske og sole seg på somrene.

Det betyr også at det er lett å skaffe seg nok trening for å kunne legge ut på litt lengre turer, litt for kosens skyld, men kanskje også for å prøve sine egne grenser.

Det er ikke lang vei til vidda heller

En av de vakreste skiopplevelsene som man kan ha er å legge ut på en lengre tur over vidda. Det finnes et stort utvalg av reisemål, som egner seg somutgangspunkt, og det finnes et hopetall av merkede ruter som inviterer til både lette og tyngre turer. Her kan man tilpasse ruta til hvem man har med. På vidda kan man ha med alt fra idrettskamerater, til små barn, eller besøk fra utlandet.

Medlemskap i DNT gir et stort utvalg for skiturer i Norge

Om man er med i Den Norske Turistforeningen, kan man benytte seg av ett stort nettverk av hytter, som er tilknyttet merkede stier. Langs stiene finner man alt fra enkle nød-hytter, som kan redde livet om man skulle bli overrasket av uvær eller uhell, til bemannede hytter, med personale som gir enkel forpleining og passer på at det er fyr i ovnen. Mesteparten av hyttene er ikke bemannet. Disse kan man få en nøkkel til, om man går til det lokale DNT-kontoret.