techniques-for-deep-sea-fishingHavfiske er en fin hobby, og siden man ikke trenger fiskekort for å fiske, så er det en fremragende fritidsaktivitet, som ikke trenger å koste all verdens. Man trenger heller ikke å ha båt for å fiske, og det finnes mange gode steder som egner seg for fisking.

Om man fisker fra land, kan det lønne seg å finne en plass hvor større vassdrag treffer på havet, og så kan man hive ut snøret litt unna elvemunningen. Om man ikke har det i nærheten er fjorder med mange små bekker som renner ut, også en god plass for å hive ut snøret.

Å motivere de minste til å være med

Det er ofte fint for far og sønn, om far lærer sønnen å fiske, men det kan være litt vanskelig, når man tenker på hvor stor tålmodighet barn har. Moderne underholdningstilbud har sikkert heller ikke bidratt positivt til dette. Da er det viktig at man faktisk får napp, og det finnes en fisk som kommer med denne garantien. Man bør ha båt, og man må passe på at det er makrellsesong. Makrell er en fisk som man helt fint kan spise, og den er enkel å fange, spesielt når stimene går inn mot land. Da biter makrellen på alt som rører seg. Nok av fiskeglede for store og små.

Fisken man egentlig er ute etter

Selv om makrell i seg er god mat, er de flest likevel ute etter større fisk. Gjerne er torsk og sei mer vel ansett, enn makrell og sild. Fisken har mindre fett på kroppen, kjøttet er fint, og i de store skivene er det lite bein som man må plukke ut. Disse fiskene får man vanligvis ved å dra ut i båten. Her kan man enten trekke liner og dorge, eller man kan sitte med stanga og kose seg.